Kiezen voor vallox

Korte geschiedenis van Vallox Oy

De geschiedenis van Vallox begint in 1945 met het maken van ventilatieunits op de droogplaatsen van een vliegtuigfabriek in Tampere. Elf jaar later, in 1964, is er al onvoldoende plaats en wordt deze productieplaats verhuist naar Pansio. Op een voormalige scheepswerf is plaats omdat de vraag naar nieuwe schepen sterk gedaald was.

In 1966 wordt een nieuwe serie dakventilatoren geïntroduceerd waaronder ook units voor gebruik in de residentiële markt. In 1971 vindt de verhuis plaats van de productie van de residentiële units van Pansio naar Loimaa. 

In 1987 wordt Vallox Oy opgericht die de productie voor de residentiële markt op zich neemt.

In de jaren 1979, 2002 en 2011 wordt er in Loimaa telkens een uitbreiding van de fabriek afgewerkt.

In 1990 versterkt Vallox zijn marktleider positie in het maken van ventilatiesystemen voor ééngezinswoningen. 

In 2006 wordt al de 150.000ste ventilatieunit met warmteterugwinning gemaakt. In 2012 staat de teller al op 286.000.

In 2011 wordt meer dan de helft van de verkoop gerealiseerd in de export markt.

Troeven van Vallox

Vallox heeft al meer dan 65 jaar ervaring in het maken van ventilatoren. Ze hebben ook al meer dan 45 jaar ervaring in het maken van ventilatieunits voor de residentiële markt. Door deze jarenlange ervaring weet Vallox wat belangrijk is om een hoog-kwalitatief ventielatiesysteem te kunnen produceren.

De weersomstandigheden in Finland zijn een heel stuk strenger dan in België. Temperaturen in de winter van -30°C zijn niet uitzonderlijk. Tijdens het ontwikkelen van al hun units wordt er van uit gegaan dat bij deze extreme omstandigheden ook nog voldoende geventileerd moet kunnen worden. Energie is hierbij een belangrijk onderwerp. De ventilatieunit moet zo zuinig mogelijk met energie omspringen maar toch voldoende comfort bieden. Vallox kiest hierbij voor zeer energiezuinige motoren voor de ventilatoren, automatische bypassen voor free cooling,... Voor de nieuwste modellen(96,110 en 145- EPBD in aanvraag) werd een nieuwe winterfunctie en verbeterde bouw ontwikkeld. Door deze nieuwe functie verbruiken de nieuwste ventilatieunits op jaarbasis (vergeleken voor weercondities in 2012) voor  verwarmen tot comforttemperatuur slechts 2.7kWh. Ter vergelijking: oude modellen verbruiken op jaarbasis (vallox 90, gemeten in 2012) 29,4kWh, traditionele units 138.4kWh. Een besparing tot respectievelijk 90 en 98%! 

De nieuwste units van vallox blijven ook in balans ventileren bij extreme temperaturen. Bepaalde concurrenten stoppen de ventilator bij negatieve temperaturen omdat het condenswater in de warmtewisselaar bevriest, er is dan dus geen ventilatie meer in de woning en de problemen (vocht, hoge CO2, vervuilde lucht) beginnen. Een andere manier die bij de oude modellen en bepaalde concurrentie wordt toegepast is het tijdelijk stoppen van de toevoer, de vervuilde lucht wordt nog altijd afgevoerd.

Elke Vallox toestel heeft een sandwich constructie. Twee metalen kasten met daartussen isolatie zonder bruggen om de productie van lawaai zoveel mogelijk te reduceren. De metalen kasten worden van poeder coating voorzien. De coating zorgt ervoor dat bij onderhoud het toestel perfect te reinigen is met een vochtige doek. De warmtewisselaars kunnen met water eens gespoeld worden en na een dag uitdrogen terug in de unit geplaatsd worden. Bij toestellen die moeilijk te reinigen zijn daalt het rendement door vervuiling en stijgt het verbuik door de extra weerstand die vuiligheid veroorzaakt.

De toestellen van Vallox hebben de beste rendementen op jaarbasis op de markt. Het rendement op jaarbasis is het effectieve rendement dat een toestel haalt gedurende het hele jaar. Wat helemaal iets anders is dan het rendement bepaald met slechts één meting bij vooraf bepaalde omstandigheden. 

Vallox gebruikt in het extremere Finse klimaat aluminium warmtewisselaars, in België worden kunststof warmtewisselaars gebruikt, deze halen hogere rendementen wat nodig is voor een lager E-peil

Vallox kan ook altijd wisselstukken voor elk toestel, nieuw of oud leveren.

 title=

Behouden van Vallox troeven

Een ventilatieunit werkt nooit alleen. Er is altijd kanaalwerk nodig met allerlei toebehoren. Het is dan ook vanzelfsprekend dat met een slecht kanaalwerk of installatiewerk zelfs het beste toestel niet goed kan presteren. Het toestel staat bijvoorbeeld op een niet geïsoleerde zolder en het kanaalnetwerk naar en van de woning is niet geïsoleerd. In dat geval gaat veel energie al verloren via de kanalen.

Het installeren van een ventilatie unit is dus werk voor een vakman wanneer u optimaal rendement wilt! Een vakman kent de mogelijke problemen van ventilatie en zal hier ook mee rekening houden in zijn ontwerp en uitvoering van de installatie.

 

Omtrent VALLOX OY

VALLOX OY

Vallox is een Finse fabrikant van hoogwaardige ventilatie units. Door hun jarenlange ervaring weten ze perfect wat nodig is om een goed functionerend toestel te maken. De problemen die kunnen optreden op langere termijn kennen ze zeer goed, de units zijn daar ook op afgestemd.

 

[img id=1598 size=small alt="" title=""]Merken/5jaargarantietransparant.png[/img]