Condenswaterpompen Blue Diamond: MiniBlue, MaxiBlue &MegaBlue

Condenswaterpompen zijn meestal een nachtmerrie voor installateurs. Ze hebben de reputatie dat ze moeilijk installeerbaar en onbetrouwbaar zijn. Hierdoor worden ze gezien als wegwerpproduct en wordt het goedkoopste model gekozen. Vele producenten beweren dat hun condenspompen betrouwbaar zijn maar dit is zelden echt het geval. 

De BlueDiamond reeks van Charles Austen biedt efficiënte stille en betrouwbare condenswaterpompen die grote hoeveelheden condesaat kunnen wegpompen.

De pompen zijn gebaseerd op het revolutionaire gepatendeerde roterende diafragma principe. Er is een bewezen levensduur van meer dan 15 jaar op toepassingen in laboratoria als bij klanten. Het gepatenteerde principe is ongevoelig aan problemen zoals vervuilde kleppen, vastgelopen pistons, gespleten buizen en lawaaierige schakelkasten.

BlueDiamond reeks: MiniBlue, MaxiBlue & MegaBlue

De BlueDiamond reeks omvat vier modellen. 

Het kleinste model is de MiniBlue. Dit model verpompt 8 liter condenswater per uur. De aansturing verloopt ofwel met temperatuur sensoren die meten of de unit draait of er is een plug voorzien om continu te draaien.

De MiniBlue R verpompt ook 8 liter condenswater per uur. Bij deze pomp zit een gootsysteem standaard om de darmen in weg te kunnen werken. De MiniBlue R werkt met een reservoir sensor.

De MaxiBlue kan 14 liter per uur verpompen. De aansturing kan met reservoir sensor, temperatuurs sensoren of een drainstick. Zo zal de pomp enkel draaien wanneer dit echt nodig is.

Als laatste in de reeks is er de MegaBlue. Deze condenswaterpomp kan 50 liter per uur verpompen; De aansturing gebeurd zoals bij de Maxiblue met reservoir sensor, temperatuurs sensoren of drainstick.

Sensoren

Elke pomp heeft opties om te detecteren dat er condenswater aanwezig is. De opties zijn:

  • Temperatuursensoren: door een verschil in temperatuur weet de sensor dat de airco aan het werken is en dus dat er condenswater aanwezig zal zijn.
  • Reservoir sensor: naast de pomp wordt een klein reservoir voorzien met een sensor die detecteerd dat er condenswater aanwezig is. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van bewegende onderdelen, er is dus ook geen kans op verstopping van de sensor.
  • DrainStick: gemakkelijk in een kleine plaats te bevestigen om condenswater te detecteren.

Bekijk de verschillende producten in onze webshop

BlueDiamond voordelen

  • Er zijn geen ingewikkelde sensoren, enkel plug an play.
  • Er zijn geen filters, de pompen zijn niet onderhevig aan vuil.
  • Bij goede plaatsing is de pomp niet hoorbaar, zelfs niet wanneer deze nat of droog draait.
  • Depannages zijn normaalgezien niet nodig, de pomp is zeer betrouwbaar.
  • De pompen zijn snel en eenvoudig te installeren.
  • De prijzen zijn concurrentieel met piston-prijzen

Omtrent CHARLES AUSTEN PUMPS

CHARLES AUSTEN PUMPS

Na meer dan 50 jaar ervaring is Charles Austen Pumps een van de marktleiders in het maken van vacuum pompen en compressoren voor gas en vloeistoffen. Typische OEM applicaties omvatten bloeddrukmonitors, gas uitstoot analysatoren en condenswater verwijder systemen.

Elke pomp is getest voor de pomp de fabriek verlaat. De in-house faciliteiten zijn volledig geaccrediteerd naar ISO 9001.

BLueDiamond condenswaterpompen zijn gebaseerd op het revolutionaire gepatenteerde rotatief diagrama pomp principe. Het systeem heeft geen problemen zoals verstopte kleppen, vast gelopen pistons, gescheurde buizen en hinderlijk lawaai.