Over Prihoda

Het is een kwestie van doorzetten dat PRIHODA s.r.o. één van de grootste fabrikanten van textielkanalen in de wereld is. Het bedrijf werd opgericht in 1994 en wordt tot op vandaag nog steeds beheerd door zijn stichter de heer Zdenek Prihoda . Afgestudeerd aan de Tsjechische Technische Universiteit CVUT in 1988 en gespecialiseerd in HVAC, was meneer Prihoda meteen enthousiast over het concept ventilatiekanalen, namelijk de erkenning van de esthetische eenvoud van het product en zijn vermogen het luchtverkeer in kwestie aan te passen of te verbeteren.

In 1994, 5 jaar na de "fluwelen revolutie" in het land voorheen bekend als Tsjecho-Slowakije, was meneer Prihoda eindelijk in staat om zijn droom te realiseren door alles te investeren in de eerste commerciële naaimachines. Er werd een lokaal gebouw gehuurd in Hlinsko en PRIHODA s.r.o. was een feit. Hlinsko bleek de ideale ligging te zijn door zijn lange traditie van textielproductie. Het bedrijf kon hierdoor rekenen op een productieve groep van ervaren, lokale mensen waarvan sommigen vandaag de dag nog steeds voor het bedrijf werken. De groei en het succes van Prihoda is mede te danken aan een groot team getalenteerde en toegewijde mensen...

Vandaag telt de onderneming 3 fabrieksgebouwen en meer dan 110 voltijdse werknemers. Het bedrijf beschikt over een toegewijde afdeling Onderzoek&Ontwikkeling, compleet met een laboratorium en testkamer, geschikt voor het produceren en nauwkeurig meten van een breed scala aan scenario's van luchtlevering. De grote opslagcapaciteit en 13 lasersnijmachines die in 2 dag shiften opereren, zorgen ervoor dat de leveringstijden tot een minimum worden beperkt. De hele operatie is gecertificeerd volgens ISO 9001 kwaliteitsnormen. Prihoda heeft ook het ISO 14001 certificaat.

Primeurs in textielkanalen

Door continue innovatie kunnen de technische teams bij Prihoda s.r.o. vele 'primeurs' toevoegen aan hun palmares, waaronder :

  • luchtverspreiding door microperforatie (directe luchttoevoer aan lage snelheid)
  • vezelstoffen gemaakt met één geëxtrudeerde draad (multifilament)
  • pulsie- én extractie kanalen in textiel
  • vierkante textielkanalen, als standaard product in de catalogus
  • verstelbare stukken (rechte lengtes en bochten)
  • nozzles gemaakt uit hetzelfde textiel als het ventilatiekanaal

Logo van Prihoda

Prihoda heeft zich het logo van de vlinder aangemeten omdat zij geloven dat de vlinder hun product symboliseert. Vlinders gebruiken lucht om zich te verplaatsen en komen in vele vormen en maten voor. Ze zijn tevens mooi, licht en kleurrijk net zoals hun product.

 

Enkele belangrijke feiten...

  • Prihoda behoort tot de 5 grootste fabrikanten ter wereld
  • Prihoda was één van de eersten om 10 jaar garantie te bieden
  • Prihoda heeft agenten in meer dan 60 landen en gebieden wereldwijd

Omtrent PRIHODA sro

PRIHODA sro

Prihoda heeft zich het logo van de vlinder aangemeten omdat zij geloven dat de vlinder hun product symboliseert. Vlinders gebruiken lucht om zich te verplaatsen en komen in vele vormen en maten voor. Ze zijn tevens mooi, licht en kleurrijk net zoals hun product.