Textielkanalen

Textielkanalen hebben tal van mogelijkheden en voordelen.
Om u door de omvangrijke wereld van textielkanalen te loodsen hebben we deze beknopte pagina geschreven.

Achter tal van links op deze pagina kan u verdere informatie vinden. 

Bent u op zoek naar een bepaalde term en kan u dit niet vinden, neem dan een kijkje in onze textielkanalen: Vademecum-Woordenlijst.

Textielkanalen van Prihoda

Xilio verdeelt al meer dan 15 jaar textielkanalen van Prihoda in België en Frankrijk Tijdens deze jarenlange samenwerking hebben we de nodige ervaring opgedaan om uw offerte en project perfect uit te werken (uitleg over codes die u kan vinden op de offerte).

Dé oplossing met een textielkanaal voor een bepaald project bestaat meestal niet, er is meestal een keuze aan mogelijkheden. Door de nieuwe technologieën waaronder bijvoorbeeld membraankanalen is er dikwijls een afweging noodzakelijk tussen kwaliteit van de luchtverdeling en prijs. Het Xilio team ondersteunt u graag om de juiste techniek in de verschillende toepassingen te selecteren.

Prihoda heeft tot 10 jaar garantie op hun kanalen, afhankelijk van de gebruikte stof. Elk stuk van een textielkanaal heeft een label met unieke code en wasvoorschriften.

 De basisfuncties van textielkanalen

Het basisprincipe van een textielkanaal is vrij simpel. Lucht wordt door kanalen in textiel getransporteerd en verdeeld in de ruimte. Om geconditioneerde lucht te transporteren bestaan er speciale geïsoleerde textielkanalen. Verdeling van lucht kan door doorlaatbare stof, microperforaties, perforaties, nozzles en uitlaatadaptors. Elk met specifieke eigenschappen die bepalend zijn voor de worp. Terugnamekanalen zijn bij Prihoda ook een mogelijkheid.

Vorm van een textielkanaal

Textielkanalen worden op tal van plaatsen geïnstalleerd. De plaats die beschikbaar is en de hoogte van de ruimte bepaald in de meeste gevallen de vorm van het textielkanaal.

Installatie mogelijkheden van een textielkanaal

Er zijn verschillende mogelijkheden om een kanaal te bevestigen. Afhankelijk van de diameter is het ook aan te raden om met een dubbele of zelfs driedubbele ophanging te werken. Om estetische redenen kan gekozen worden om een ander type ophanging te voorzien. Mag het kanaal niet toevallen wanneer er aan lager debiet geventileerd wordt, voorzie dan vormringen.

Hoe textielkanalen installeren

U hebt zopas uw bestelling ontvangen en wil dit correct installeren? Dan zijn de volgende filmpjes over het monteren van textielkanalen misschien handig voor u. Bij uw levering zit een code die afhangt van het type van monteren. Van al deze codes kan u een animatie bekijken door op de afbeelding te klikken.

Omtrent PRIHODA sro

PRIHODA sro

Prihoda heeft zich het logo van de vlinder aangemeten omdat zij geloven dat de vlinder hun product symboliseert. Vlinders gebruiken lucht om zich te verplaatsen en komen in vele vormen en maten voor. Ze zijn tevens mooi, licht en kleurrijk net zoals hun product.