Vormen en maten

Mogelijke vormen van een textielkanaal

Een project met textielkanalen is altijd maatwerk. Als het project geen eisen stelt aan de vorm wordt een rond textielkanaal voorgesteld. Een rond kanaal is eenvoudiger om te installeren en goedkoper omdat er minder ophangmateriaal nodig is dan bijvoorbeeld een rechthoekig textielkanaal. Met een rond kanaal is het eenvoudiger om de lucht te verdelen in een ruimte rekening houdend met comfort.

Maar soms stelt het project wel eisen aan de textielkanalen. Beperkte hoogte, ruimte, estetisch,... zijn allemaal redenen om een andere vorm te kiezen. De verschillende mogelijkheden zijn:

Voor al deze vormen worden passende T-stukken, bochten, ... gemaakt maar ook overgangsstukken tussen de vormen onderling. Bijvoorbeeld: ronde collectoren met daarop halfronde antennes

Standaard maten van textielkanalen

Doorsnede

Prihoda voorziet een aantal standaard maten voor de afmetingen(diamters) van de kanalen. Natuurlijk zijn alle afmetingen mogelijk. Een grotere diameter zorgt voor een lagere luchtsnelheid in het kanaal en dus ook voor een betere verdeling van lucht. De keuze voor de eeste standaard maat die groter is dan een specifieke maat zal (zo goed als) geen verschil maken in prijs. 

De verschillende standaard maten zijn: 100, 120, 160, 200, 250, 315, 400, 500, 630, 710, 800, 900, 1000, 1120, 1250, 1400, 1600, 1800 en 2000 millimeter

Lengte

Voor de verschillende lengtes worden ook een aantal basis afmetingen voorzien. Een kanaal produceren met een gelijkmatige luchtverdeling is mogelijk van 1 tot 200 meter. Hierbij zijn vooral de gebruikte materialen en de beschikbare statische druk van de ventilator de voornaamste factoren.

Een kanaal heeft een begin dat wordt vastgemaakt op een ander systeem, dit stuk is 100-200 millimeter lang. Vervolgens is het kanaal opgedeeld in verschillende stukken van 5000-10000 mm lang. Het eindstuk of bodemstuk heeft een lengte van 1000-11000mm.

Deze stukken worden met elkaar verbonden door middel van ritsen. (Eventueel aangepast op vraag van de klant).

Bij de aanvraag is vooral de totale lengte van belang. De verdeling in de verschillende secties word in de productie bepaald.

Omtrent PRIHODA sro

PRIHODA sro

Prihoda heeft zich het logo van de vlinder aangemeten omdat zij geloven dat de vlinder hun product symboliseert. Vlinders gebruiken lucht om zich te verplaatsen en komen in vele vormen en maten voor. Ze zijn tevens mooi, licht en kleurrijk net zoals hun product.