Stof - eigenschappen, onderhoud en garantie

Stofclassificatie 

Prihoda gebruikt voor het vervaardigen van textielkanalen verschillende stoffen. Deze hebben uiteenlopende eigenschappen.

Om deze stoffen in te delen gebruiken ze een lettersysteem. 

Doorlaatbaarheid van een textielkanaal

De eerste letter slaat op de doorlaatbaarheid van de stof. Een P (permeabel) betekent dat de stof luchtdoorlatend is. Een deel van de lucht wordt zo al verspreid doorheen heel het textielkanaal. Een N (non-permeabel) betekent dat de stof geen lucht doorlaat. 

Gewicht van een textielkanaal

De tweede letter staat voor het gewicht van een textielkanaal. Respectievelijk heb je L, M en H (Light, Medium, High) wat slaat op lichte stof (70-120 g/m²), middelzware stof (150-460 g/m²) en zware stof (460 g/m²).

Speciale eigenschap

De derde letter is om in de meeste gevallen nog een speciale eigenschap van de stof mee te geven. De verschillende letters met hun eigenschap zijn:

  • F - folie of PVC
  • S - standaard stof
  • I - verhoogde brandwerendheid 
  • R - stijfheid
  • E - hoogste brandwerendheid

Overzicht stoffen

Lees de specifieke stofeigenschappen door op de naam van de stoffen te klikken!

Gerecycleerde stoffen

Met 13 plastic flessen wordt 1 m² stof gemaakt. 100% van deze stof is gerecycleerd. De stoffen zijn ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste technische en kwalitatieve eisen nodig voor het verdelen van lucht met textielkanalen. Deze stof kreeg de naam PMIre omdat ze dezelfde eigenschappen heeft als PMI maar uit gerecycleerd materiaal bestaat.

Het recycleren van materiaal zorgt voor een energie vermindering van 65% en een vermindering van waterverbruik van 50% bij productie. Ook is er een vermindering van 34% GHG (greenhouse gas)uitstoot.

Kleuren zonder meerprijs: wit (RAL 9016) licht grijs (RAL 7035-Pantone 420) blauw (RAL 5005-Pantone 7462) en donkergrijs (RAL 7037- Panton 424).

Andere kleuren zijn beschikbaar op aanvraag.

Meer informatie over de stof PMIre brochure.

Onderhoud en garantie

Onderhoud van een textielkanaal

In alle kanalen zijn waslabels(legende) voorzien waarop staat hoe deze gereinigd kunnen worden. Een groot aantal mag zelfs in de wasmachine. 

Wasprocedure:

  1. Was de textielkanalen met gebruikelijke wasmiddelen. (volg de dosering van het wasmiddel) Binnenste buiten keren van het kanaal versterkt het effect van wassen. Afhankelijk van de vervuiling herhaalt u het wasprogramma tot vier keer. Bij zware vervuiling dient een speciaal wasprogramma toegepast te worden.
  2. Gebruik enkel ontsmettingsmiddelen als dit vereist wordt. Een ontsmettingsmiddel dat het textielkanaal schaadt door de chemische samenstelling is uit den boze. Lees hiervoor zeer aandachtig de wasvoorschriften op het waslabel.
  3. Na het wassen moeten de kanalen gespoeld worden in proper water
  4. Het drogen van de kanalen moet voorzichtig gebeuren, installeer ze en laat ze vervolgens verder drogen door de luchtstroom van de ventilator.

Bekijk door hierboven op de verschillende stoffen te klikken of en hoe de stoffen machinewasbaar zijn.

Garantie

Afhankelijk van de stof is er 10 jaar, 2 jaar of 1 jaar garantie op het textielkanaal.

Bekijk door hierboven op de verschillende stoffen te klikken de verschillende garantieperiodes. 

Omtrent PRIHODA sro

PRIHODA sro

Prihoda heeft zich het logo van de vlinder aangemeten omdat zij geloven dat de vlinder hun product symboliseert. Vlinders gebruiken lucht om zich te verplaatsen en komen in vele vormen en maten voor. Ze zijn tevens mooi, licht en kleurrijk net zoals hun product.